اصول ارائههای علمی از سوی دانشمندان برای غیردانشمندان
Melissa Marshall به دانشمندان میگوید ما مجذوب کارهای شما هستیم، اما به زبانی با ما صحبت کنید که ما متوجه شویم! در این سخنرانی کوتاه، او نکات یک سخنرانی علمی در جمع غیردانشمندان را بیان میکند.
هرکدام از سخنرانیهای اثرگذار، یک کلاس درس عینی برای آشنایی با تکنیکهای سخنرانی است. در ادامه این نوشتار، برخی از نکات این سخنرانی، که درباره اصول ارتباطات است، میآید.
شروع این سخنرانی با یک #داستان_شخصی از کلاسی است که سخنران، ۵ سال قبل برگزار کرده است و با نام بردن از یک داستان آشنا (آلیس در سرزمین عجایب)، بیش از آنکه به دنبال یک تشبیه خوب برای تقریب به ذهن و درک بهتر باشد، به دنبال #جلب_توجه و اثرگذاری روی مخاطب است و نمونهای از یک #شروع_شیرجه_ای به شمار میآید.
در ادامه، سه نکته را برای داشتن ارتباطات بهتر، به خصوص در سخنرانیهایی که دانشمندان برای غیردانشمندان انجام میدهند بیان میکند:
۱- اولین پرسش که مخاطب انتظار دارد به آن پاسخ گویید این است که چرا موضوع سخنرانی شما به او مربوط است؟ چه مشکلی هست که شما در پی حل آن هستید؟ همانطور که خودش این کار را انجام میدهد و مشکل را در ابتدای سخنرانیاش بیان میکند. همچنین، برای روشن شدن موضوع، از مثال پوکی استخوان استفاده میکند.
۲- از اصطلاحات تخصصی و از فهرستهای بولتدار استفاده نکنید. به جای آن، به زبان ساده صحبت کنید و تصاویر را به کار ببرید. اگر دقت کنیم خود سخنران هم همین کار را انجام میدهد.
۳- با استفاده از مثال و داستان، بر هیجان سخنرانی خود بیافزایید. هر دو عنصر، در این سخنرانی هم به کار رفته است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.