راز شاد زیستن
کدامیک شما را خوشحالتر میکند: برنده شدن جایزه بزرگ یک قرعهکشی یا تصادف منجر به فلج شدن؟ آقای گیلبرت میگوید تحقیقات نشان داده یک سال پس از هرکدام، میزان خوشحالی آدمهای هر دو گروه یکسان است! یک سخنرانی جذاب در مورد “راز شاد زیستن” را ببینید و از #سناریوی_سخنرانی آن لذت ببرید!
آقای گیلبرت از شرایط محیطی برای #شروع_شیرجه_ای و #جلب_توجه در ابتدای سخنرانی استفاده میکند. او با اشاره به مدت زمان سخنرانی که به او اختصاص داده شده و مقایسه آن با مدت زمان تکامل بشر، ذهن مخاطب را برای ورود به بحث آماده میکند.
سخنران با بیان اینکه در این مدت اندازه مغز انسان سه برابر شده و طرح سوال در مورد علت آن، به تحریک کنجکاوی مخاطب میپردازد و او را مشتاق میکند در مورد “قشر جلو پیشانی مغز” و کارکرد آن بیشتر بشنود. سپس شبیهسازی را به عنوان یکی از کارکردهای آن نام میبرد و با یک #مثال_ملموس (طعم بستنی) آن را توصیف میکند.
آقای گیلبرت برای نشان دادن اهمیت موضوع، با بیان اینکه این قابلیت باعث شده انسان از جنگل بیرون بیاید و به فروشگاه برود یک تقابل خندهدار و بامعنی بین جنگل و فروشگاه ایجاد کرده است.
در ادامه، برای جلب توجه و به فکر واداشتن مخاطب، به طرح سوال میپردازد: شما کدام سرنوشت را دوست دارید؟ نتیجه خلاف انتظار آن، که ناشی از اشتباه شبیهسازی است که توصیف شد، موجب جلب توجه و کنجکاوی بیشتر مخاطب است و بقیه سخنرانی در جهت باورپذیر کردن این نتیجه خلاف انتظار و پیامی که از آن استفاده میشود خواهد بود.
در مرحله بعد، نقل قولی از توماس براون را میآورد و با بیان اینکه او چه دستگاهی داشته که شادی را تولید میکرده، میگوید آن دستگاه ایمنی روانی است و همه ما آن را داریم. او بعد از بیان #سه مثال از افرادی که شادی را تولید کردهاند و یک نتیجهگیری #طنزآمیز، سوالی را که در ذهن مخاطب نقش بسته (در مورد شادی طبیعی و شادی مصنوعی) پاسخ میگوید. در واقع خود سخنران دوست دارد این سوال در ذهن مخاطب نقش ببندد! و بنابراین روال صحبت را طوری میچیند که این اتفاق رخ دهد.
آزمایشهایی که توصیف میشوند به طور منطقی چیده شدهاند و ما را در مسیر تحقیق و کسب نتیجه جلو میبرند. جمله آدام اسمیت و جملاتی که بعد از آن گفته میشود به نوعی #دعوت_به_اقدام برای این سخنرانی به شمار میروند.
#هیجان را در حرکات و گفتار سخنران میتوان مشاهده کرد؛ نمونههایی از آن وقتی است که از “سازگاری بینظیر” یا “نتایج شگفتانگیز” صحبت میکند یا وقتی که میگوید “هیچکدام از نیاکان ما نمیتوانستند این کار را انجام دهند”.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.